Lajiliitto: Karateliitto

Suomen Yuishinkai ry on Suomen Karateliiton jäsen.

Mikä on lisenssimaksu?

Suomen Karateliitto

Lisenssimaksun voi mieltää eräänlaiseksi ”jäsenmaksuksi”, jonka suorittamalla on mahdollisuus käyttää Karateliiton tarjoamia palveluja. Näitä ovat esimerkiksi koulutustilaisuudet, osallistuminen liiton kilpailu- ja tuomaritoimintaan sekä liiton järjestämät leirit.

Suomen Karateliitossa ei kuitenkaan ole henkilöjäseniä vaan ainoastaan yhteisöjäseniä, ts. seuroja. Lisenssimaksun maksaneet ovat ns. rekisteröityneitä harrastajia, joiden mukaan esimerkiksi Opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa tukea lajiliitoille.

Suomen Yuishinkai ry suosittaa lämpimästi kaikille karaten ja kobujutsun harrastajille Karateliiton lisenssin hankkimista. Näin toimien voi jokainen harrastaja omalta osaltaan lisätä rekisteröityjen harrastajien määrää Suomessa – lisäten siten lajiemme painoarvoa suomalaisen urheilun yhteisessä pelikentässä. Liiton tapahtumissa lisenssin voimassaolo saatetaan tarkistaa Suomisport-järjestelmästä (ks. myöh.), jonka kautta lisenssimaksu suoritetaan.

Vuonna 2022 lisenssimaksut ovat seuraavat:

  • Harrastajalisenssi 10 € > kaikenikäiset karaten ja kobujutsun harrastajat. Harrastajalisenssin voi korottaa kilpailulisenssiksi vuoden aikana.
  • Kilpailulisenssi 20 € > kaikenikäiset karatessa ja kobujutsussa kilpailua harrastavat. Vakuutusasioiden vuoksi myös silloin, jos kilpailet Suomen Yuishinkai ry.n järjestämissä sisäisissä kilpailutapahtumissa.
  • Ohjaaja- ja valmentajalisenssi 20 € > karate- ja kobujutsu-ohjaajina tai valmentajina toimivat, tai kilpakaratessa kilpailuvalmentajana (ns. coach) toimivat henkilöt. Valmentajalisenssi edellytetään myös Karateliiton alaisissa kilpailuissa valmentajaksi ilmoitettavilta henkilöiltä ja liiton valmentajakoulutuksiin osallistuvilta.
  • Tuomarilisenssi 20 € > karaten aktiivituomarit.

Jos toimit liittotason kouluttajana ja/tai luottamushenkilönä, sinulla tulee olla jokin edellä mainituista lisensseistä voimassa.

Jos olet useammassa roolissa esimerkiksi kilpaurheilijana, arvostelutuomarina ja vielä vaikkapa treenien ohjaajana, riittää, että maksat vain yhden lisenssin ensisijaisen toimintasi mukaan.

Miksi Karateliiton valmentaja-/ohjaajalisenssi, kilpailulisenssi ja tuomarilisenssi maksavat enemmän kuin harrastajalisenssi?

Maksaessasi lisenssin Suomisport-palvelu rekisteröi sinut järjestelmään ao. statuksella. Näin Karateliitto voi jatkossa kohdistaa eri ryhmille suunnattua informaatiota esimerkiksi tulevista koulutuksista tai kilpailuista. Maksamalla enemmän, saat myös enemmän palvelua.

Ohjaan harjoituksia vain satunnaisesti – pitääkö minun hankkia ohjaajalisenssi?

Ei tarvitse, mutta valmentajalisenssiä suositellaan kaikille lajin parissa valmentaville ja ohjaaville. Jos aiot osallistua esim. liiton valmentajakoulutuksiin, silloin valmentajalisenssin tulee olla voimassa.

Pitääkö minun olla Suomen Yuishinkai ry:n jäsen?

Kyllä. Suomen Karateliiton palveluiden käyttäminen edellyttää lisenssimaksun lisäksi jäsenyhdistyksen voimassa olevaa henkilöjäsenyyttä. Ko. lajiliittojen jäsenyhdistys on Suomen Yuishinkai ry.

Tässä on linkki sivulle Yhdityksen jäsenyys, josta löydät ohjeet Suomen Yuishinkai ry:hyn liittymiseksi tai jäsenmaksun maksamiseksi.

  • Jos karaten ja kobujutsun harrastaja haluaa suorittaa kyu- tai dan-arvoja, hänellä on oltava Suomen Yuishinkai ry:n liittymis- ja vyökoemaksu suoritettuna sekä budopassi mennessään oranssin vyön kokeeseen. Vihreän vyön kokeesta lähtien on oltava jäsenmaksu voimassa. Vyökoediplomia ja vyönkäyttöoikeutta ei saa ennen kuin Suomen Yuishinkai ry:n liittymis-/jäsenmaksu ja vyökoemaksu on suoritettu.

Mistä saan lajiharjoittelun kattavan vakuutuksen?

Jos sinulla ei ole muuta kautta kamppailulajien harjoittelua kattavaa vakuutusta, karaten ja kobujutsun harrastajien on mahdollista hankkia sellainen Suomen Karateliiton kautta – samassa yhteydessä voit maksaa lisenssimaksun. Karaten lajivakuutus (SporttiTurva) sisältää nykyisin myös aseharjoittelun. Karateliitto.fi > lisenssit. Sivun alareunassa näkyy erilaisia vakuutusvaihtoehtoja, kirjaudu Suomisport –palveluun ja valitse itsellesi sopivin vakuutus tai pelkkä lisenssi.

Tai Chi Chuanin harrastajille riittää lähtökohtaisesti tavallinen tapaturmavakuutus, mutta varmista asia vakuutusyhtiöstäsi.

Valmentajien ns. vastuuvakuutus eli TuplaTurva sisältyy Suomen Yuishinkai ry:n maksamaan vuosimaksuun. Ko. vakuutus suojaa kolmannelle osapuolelle sattunutta vahinkoa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ohjaaja ei ole pääsääntöisesti korvausvelvollinen, jos hänen harjoituksissaan sattuu vahinko harrastajien keskinäisessä harjoittelussa. TuplaTurva ei kuitenkaan ole ohjaajan henkilökohtainen tapaturma- tai lisenssivakuutus, vaan hänen tulee hankkia sellainen itse.

Suomisport -palvelu

Karateliiton lisenssit ja vakuutusmaksut voi hoitaa ainoastaan Olympiakomitean ylläpitämän Suomisport-palvelun kautta. Ensimmäisellä kerralla sinun tulee luoda palveluun käyttäjätili. SuomiSport-palveluun voit tutustua täällä: https://info.suomisport.fi/

Kirjautuminen ja tilin luominen on helppoa. Löydät käyttöohjeet kirjautumiseen

Katso myös sivu Kysymyksiä ja vastauksia