Suomen Yuishinkai ry:n yhtenä alajaostona on tai chi. Ristiinharjoittelu on yleistä erityisesti Etelä-Afrikan ja Suomen Yuishinkaissa ja monet jäsenistä harrastavat karatea, kobujutsua ja tai chitä. Yhdessä kunto-ja voimaharjoittelun kanssa nämä eri osa-alueet muodostavat kuvaannollisesti ilmaisten tuolin neljä jalkaa. Jos yksi jalka puuttuu, tasapainoa on vaikea saavuttaa. Kunto-ja voimaharjoittelu muodostavat fyysisen perustan harjoittelulle, karate tarjoaa välineet aseettomaan itsepuolustukseen ja kobujutsu puolestaan aseelliset menetelmät. Tai chin osuus kokonaisuuden kannalta on rentous, virtaavuus, keho-mielitietoisuus ja meditaatio. Tai chi on myös loistava tapa palautua fyysisesti rankasta harjoittelusta ja syventyä omaan mieleen ja nykyhetkessä läsnäoloon. Se tuo ajatukset itsepuolustuksen ja kamppailutaidon tärkeimpään osuuteen – kehon ja mielen tasapainoon sekä terveyteen. Jokaista osa-aluetta voi tietysti harjoitella erikseenkin, mutta yhdessä ne muodostavat toisiaan tukevan kokonaisuuden.
Suomen Yuishinkai ry:n tai chi on peräisin Taiwanilta ja sen kehityskaari ei ole siten seurannut aivan samoja jälkiä kuin Manner-Kiinan tai ji. Historialliset yhtymäkohdat ovat toki samoja, mutta harjoitusmenetelmissä ja liikesarjoissa on eroavaisuuksia. Yuishinkai ry:n tai chi pohjautuu yang-tyyliin, mutta siinä on myös muista kiinalaisista taidoista lähtöisin olevia elementtejä. Tämän tyylin kehittäjä on jo edesmennyt Duan Yu Chang, joka oli alunperin Hubei-maakunnasta, mutta muutti myöhemmin Taiwaniin. Hänen opetuslinjansa voidaan jäljittää Yang-sukuun. Hän omaksui opetusohjelmansa perusmuodoksi Taiwanilla suosituksi tulleen Cheng Man-Chingin yksinkertaistaman liikesarjan. Duanin merkittävin oppilas on Etelä-Afrikan kiinalainen Edward Jardine, joka on tämän tyylin Suomeen tuoneen Ilpo Jalamon opettaja. Ensimmäiset kurssit pidettiin Turussa vuonna 1979.
Tai chin harjoittelu sisältää mm. venytys- ja hengitysharjoituksia, lyhyen ja pitkän liikesarjan, tai chi-miekkaharjoituksia, parimuodon ja viuhkasarjan. Yuishinkai ry:n tai chi jaosto on jäsen International Tai Chi Society:ssä.